αυθεντικό design

αυθεντικό design

Πρωτοποριακό, μινιμαλιστικό design από το sanco LAB, στο in-house, καλλιτεχνικό σχεδιαστήριο της εταιρίας. Διακεκριμένοι, βιομηχανικοί designers δημιουργούν μοναδικά, αυθεντικά σχέδια, που αποτελούν, συχνά, διεθνές σημείο αναφοράς στον τομέα σχεδιασμού αξεσουάρ μπάνιου.

sanco DESIGNology

Στο in-house, καλλιτεχνικό σχεδιαστήριο της εταιρίας, επίλεκτοι βιομηχανικοί designers δημιουργούν με πηγή έμπνευσης τον διαχρονικό, ελληνικό μινιμαλισμό και τις διεθνείς, σύγχρονες τάσεις. Πολλές αυθεντικές δημιουργίες, με την υπογραφή του sanco LABoratory, έχουν επηρεάσει, με τη σειρά τους, τη διεθνή αισθητική στην κατηγορία αξεσουάρ μπάνιου. Λιτές, στιβαρές γραμμές σύγχρονου βιομηχανικό design αλλά και αριστοκρατικές, vintage δημιουργίες , με τον εκλεπτυσμένο αέρα ενός άλλου καιρού. Σειρές προϊόντων, όπου η καθαρότητα και ο δυναμισμός της ευθείας γραμμής κυριαρχεί απόλυτα. Αλλά και σχεδιαστικές σειρές, όπου η πλαστικότητα της καμπύλης και ο κυματισμός των επιφανειών δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση απόλυτης χαλάρωσης στο χώρο του μπάνιου. Τα σχέδια για αξεσουάρ μπάνιου, με την υπογραφή αυθεντικότητας sanco, έχουν κατακτήσει πλέον τόσο την ελληνική, όσο και την παγκόσμια αγορά, ανανεώνοντας και εμπλουτίζοντας τις αισθητικές ανάγκες για ένα σύγχρονο, πολυτελές μπάνιο.

μινιμαλισμός, μια καθαρά ελληνική υπόθεση

Στη sanco, ο σχεδιασμός αξεσουάρ μπάνιου ακολουθεί τις διαχρονικές αρχές της ελληνικής, υψηλής αισθητικής: μέτρο… ισορροπία… αρμονία. Οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Σε διάσημους, αρχαίους ναούς, αγάλματα, κοσμήματα και αγγεία. Η ελληνική τέχνη άφησε βαθιά τη σφραγίδα της στον παγκόσμιο πολιτισμό.
Mια σειρά από κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο αλλά και αυτός ακόμη ο Λευκός Οίκος δημιουργήθηκαν με βάσεις τις αρχές της λιτότητας και της καθαρότητας, που χαρακτηρίζει την αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική. Mια ματιά στον Παρθενώνα αρκεί, για να συνειδητοποιήσει κανείς που γεννήθηκε αυτό, που σήμερα αποκαλούμε μινιμαλιστικό design.

μπάνιο, μια καθαρά ελληνική ιστορία

Η λέξη μπάνιο προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη βαλανείο. Στα λατινικά από βαλανείο έγινε ballineum. Και έπειτα στα ιταλικά από ballineum έγινε bagnio. Το concept – μπάνιο, ως χώρος όχι απλά καθαριότητας αλλά ευεξίας, γεννήθηκε στην Ελλάδα. Η έννοια του well being γεννήθηκε στη χώρα, που εμφανίστηκε από τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου.
Και πως θα μπορούμε να λείπει σήμερα, από την παγκόσμια αγορά, μια ελληνική εταιρία αξεσουάρ μπάνιου, που η θεωρία της για το μπάνιο είναι να εφαρμόζει στην πράξη τις αρχές του πανάρχαιου ελληνικού πολιτισμού. Να αποτελεί, με τον τρόπο της, έναν ακόμη συνεχιστή αυτού του πανάρχαιου, υδάτινου κόσμου.