ιστορικό

Αθήνα 1980

Oι αδελφοί Αντώνης και Νίκος Κατσιέρης, έχοντας πολύτιμη εργασιακή πείρα από μηχανολογικά τμήματα μεγάλων εργοστασίων της χώρας, συστήνουν το δικό τους μηχανουργείο υδραυλικών εξαρτημάτων, με την επωνυμία ΑΦΟΙ Π. ΚΑΤΣΙΕΡΗ.
Το πάθος τους για τη μηχανική και η αγάπη τους για τις κατασκευές τους οδηγεί πολύ σύντομα να δημιουργήσουν το πρώτο, χειροποίητο σιφόνι στη χώρα.
Όμως η Ελλάδα του ’80 δε διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές, για να παρασκευαστεί το συγκεκριμένο προϊόν. Ταξιδεύουν στην Ιταλία, όπου πραγματοποιούν την πρώτη παραγωγή περιορισμένου αριθμού χειροποίητων σιφονιών.

1981

Οι Αφοί Κατσιέρη ξεκινούν να συνεργάζονται και να προωθούν το προϊόν σε υδραυλικούς και εταιρίες υδραυλικών. Σε αυτή τη χρονική περίοδο, γνωρίζουν την ιδιαίτερη κατηγορία προϊόντων, που συνιστούν τα αξεσουάρ μπάνιου. Η έξυπνη εργονομία, η άριστη λειτουργικότητα και ο καλαίσθητος σχεδιασμός, που απαιτείται, αποτελούν για αυτούς μια αληθινή πρόκληση. Μια πρόκληση, που δε διστάζουν να ακολουθήσουν.

1987

Στο Κορωπί δημιουργούν ένα υπερσύγχρονο, για τα δεδομένα της τότε εποχής, μηχανουργείο, όπου κατασκευάζονται τα πρώτα αξεσουάρ μπάνιου στην Ελλάδα. Από τότε και μέχρι σήμερα, η οικογένεια Κατσιέρη εξειδικεύεται αποκλειστικά και μόνο στο σχεδιασμό και την κατασκευή αξεσουάρ μπάνιου κορυφαίας ποιότητας. Σχεδόν 30 χρόνια τώρα, η υπογραφή sanco, χάρη στα άριστα υλικά και την άρτια κατασκευή, αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση ανθεκτικότητας και μακροβιότητας.

1994

Η εταιρία μετονομάζεται σε sanco α.ε.β.ε. και αποκτά ιδιόκτητους χώρους παραγωγής, συσκευασίας, αποθήκευσης, γραφείων, καθώς και ένα υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο.

1997

H sanco κάνει, για πρώτη φορά, αισθητή την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις στη Φραγκφούρτη και τη Μπολόνια.

1997-2007

Η sanco έχει πλέον κατοχυρώσει την ηγετική της θέση, στην κατασκευή αξεσουάρ μπάνιου, στην εγχώρια αγορά.
Η εταιρία, με βαθύ αίσθημα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, εφαρμόζει το "σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά το ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 1400:2004". Η κορυφαία ποιότητα sanco επιβραβεύεται, με μια σειρά από διεθνείς πιστοποιήσεις: ISO, ενώ είναι μια από τις πρώτες ελληνικές βιομηχανίες που πήρε πιστοποίηση ελέγχου ποιότητας TUV.
Το 2005, πραγματοποιείται εκτεταμένος εκσυγχρονισμός και σημαντική επέκταση των εγκαταστάσεων, που στεγάζουν τη νέα εποχή της εταιρίας. Παράλληλα, η εξαγωγική της δραστηριότητα συνεχίζεται δυναμικά, ενώ η παρουσία της σε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου είναι πλέον μόνιμη.

2010 - Σήμερα

Η δεύτερη γενιά Κατσιέρη μπαίνει δυναμικά στην επιχείρηση, φιλοδοξώντας να δώσει το δικό της στίγμα. Παράλληλα, μπαίνει συνολικά "νέο αίμα" στην εταιρία, καθώς πραγματοποιείται σε βάθος εξειδίκευση του στελεχικού της δυναμικού.
Το 2010 όμως αποτελεί χρονιά ορόσημο και για την εξάπλωση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων.
Από τότε μέχρι σήμερα, το brand sanco αποτελεί πλέον διεθνές σήμα στον τομέα των αξεσουάρ μπάνιου, καθώς καλύπτει πάνω από 20 χώρες, σε όλο τον κόσμο.

Η sanco είναι σήμερα η μοναδική εταιρία, στον τομέα του σχεδιασμού και της κατασκευής αξεσουάρ μπάνιου, που φέρει με υπερηφάνεια τη σήμανση made in Greece, προσφέροντας προϊόντα κορυφαίας ποιότητας από την Ελλάδα για όλο τον κόσμο

  • δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα και εξελίσσοντας διαρκώς τον τομέα του design,
  • αναλαμβάνοντας με επιτυχία ιδιαίτερα απαιτητικά, υπερσύγχρονα projects (ξενοδοχεία, πλοία, κρουαζιερόπλοια),
  • εξαπλώνοντας δυναμικά την παρουσία της σε όλο τον κόσμο.